Het perfecte Overhemd - Alles waar een overhemd aan moet voldoen

Waar moet een overhemd allemaal aan voldoen? Welk overhemd past bij jou? En welke eigenschappen kan een overhemd allemaal hebben.

Een overhemd is het kledingstuk wat niet mag ontbreken in de kledingkast van een man. Een overhemd een een veelzijdig stuk kleding die gedragen kan worden voor formele of informele gelegenheden. Een witte overhemd is de meest gedragen overhemd waarvan elke man wel tenminste één van in zijn kledingkast heeft hangen. Je kunt bijna niet fout gaan met een wit overhemd en kunt dit bij elke gelegenheid dragen.

Overhemden zijn in veel verschillende pasvormen verkrijgbaar. Het is goed om te kijken naar je postuur en de pasvorm van het overhemd. Zo is een getailleerd slim-fit overhemd prachtig voor een slanke man maar niet geschikt voor een man met een maatje meer. Mannen met een buik(je) kunnen beter voor een regular-fit overhemd kiezen.

Ook zijn overhemden met een strijkvrije eigenschap. Deze overhemden hoef je niet te strijken mits je deze overhemden na het wassen nat ophangt aan een haakje en zo laat opdrogen. De strijkvrije overhemden van het kledingmerk Vercate zijn gekozen tot de beste strijkvrije overhemden. De overhemden zijn handgemaakt van hoge kwaliteit en zijn naast haar strijkvrije eigenschap ook een duurzame keuze.

Ook hebben overhemden allerlei verschillende soorten kragen. De kraag geeft de uitstraling van het overhemd. 

Voor mannen die niet graag een overhemd dragen zijn er ook poloshirts met lange mouwen. Deze poloshirts hebben een 4-way stretch technology waardoor de polo's aanvoelen als een t-shirt maar de uitstraling heeft van een overhemd. De poloshirts kunnen net als overhemden gedragen worden voor alle soorten gelegenheden maar geven een iets informelere uitstraling.