De Indrukwekkende Synergie Tussen Keto en Rood Lichttherapie

Mensen die een keto-dieet combineren met rood lichttherapie zien ongelofelijke gezondheidsresultaten. Dit informatieve artikel legt de synergie tussen beide uit. Het ketogeen dieet en dagelijkse rood lichttherapie zijn krachtige en complementaire gezondheidsinterventies. Ze leveren positieve gezondheidsresultaten door te mikken op het optimaliseren van onze bestaande biologische functies, beginnend in de mitochondriƫn van onze cellen.

Keto: Meer dan Alleen Dieet

Om te begrijpen waarom rood lichttherapie en keto zo goed samengaan, helpt het om na te denken over hoe belangrijk natuurlijk licht is voor de menselijke gezondheid. Licht is in veel opzichten vergelijkbaar met voedsel. Onze lichamen reageren erop, net zoals ze reageren op eiwitten, vetten en koolhydraten, vooral gedurende verschillende delen van de dag. Het menselijk lichaam is ontworpen om te functioneren op een overvloed aan natuurlijk licht, net zoals het is ontworpen om te functioneren op volwaardige voeding, zodat de mitochondriën in onze cellen beide kunnen omzetten in energie om ons lichaam van kracht te voorzien.

Evenals bepaalde voedingsplannen die bomvol bewerkte voedingsmiddelen zitten en je lichaam ontoereikende voedingsstoffen bieden, ervaren de meeste mensen een overdaad aan kunstmatig licht en ontvangen ze verre van voldoende natuurlijk licht voor optimale lichamelijke functie.

We zijn de hele dag binnen, we zijn aan het werk, we zitten in de auto, het wordt te vroeg donker in de winter, enzovoort. Je kunt het geweldig doen op het keto-dieet?gezond eten, sporten en hydrateren. Maar als je niet genoeg licht in je leven krijgt, laat je veel kansen liggen.

 

Keto Plus Rood Lichttherapie voor Optimale Gezondheidsresultaten

De meeste mensen leven niet in een staat van ketose, maar het proces is absoluut iets waar ons lichaam mee bekend is, en door de juiste ingrediënten toe te voegen, ontgrendelen we dat natuurlijke potentieel in onszelf. Wanneer we efficiënter energie produceren en verbranden, werkt alles beter. Hetzelfde geldt voor rood lichttherapie.

 

Studies over Keto + Rood Licht voor Hormonale Gezondheid

Er zijn studies gaande om te onderzoeken hoe rood lichttherapiebehandelingen en een keto-dieet de hormonale gezondheid van mannen en vrouwen beïnvloeden. We hebben voorlopige resultaten die zeer positieve resultaten laten zien voor zowel mannen als vrouwen. Meer studies zijn in uitvoering, maar houd er rekening mee dat de lichttherapieapparaten momenteel niet zijn goedgekeurd door de FDA voor hormonale behandelingen.

 

Voor de eerste studie werden volwassen vrouwen in twee groepen verdeeld. Eén groep kreeg lichttherapiebehandelingen over het hele lichaam en volgde een keto-dieet, terwijl de andere groep dezelfde lichttherapiebehandelingen kreeg, maar een standaard, niet-keto, Amerikaans dieet volgde.

 

Vrouwen Zien Toename in Progesteron en Estradiol:

Alle vrouwen in de studie?waaronder pre- en postmenopauzale vrouwen?zagen verhoogde niveaus van progesteron en DHEA. De vrouwen op het keto-dieet zagen de meest significante stijging in de productie van estradiol, bijna een toename van 20%.

Voorlopige resultaten suggereren dat roodlichttherapie en het ketogeen dieet de gezonde expressie van primaire geslachtshormonen bij mannen en vrouwen verhogen.

Estradiol niveaus daalden voor postmenopauzale vrouwen & stegen voor perimenopauzale vrouwen in beide groepen. Progesteronspiegels stegen ook bij postmenopauzale en premenopauzale vrouwen in beide groepen, maar in de experimentele groep was de verandering groter. Deze significante resultaten suggereren substantiële preventieve voordelen voor de gezondheid.

 

Mannen Zien Hogere Testosteronniveaus:

Volwassen mannen in zowel de controlegroep (standaarddieet + lichttherapie) als de experimentele groep (keto + lichttherapie) zagen een toename van hun testosteronniveaus. Mannen die rood lichttherapie kregen en een standaard Amerikaans dieet volgden, zagen gezonde toenames in hun T-niveaus, variërend van 25% tot 45%. Maar de mannen die rood lichtbehandelingen kregen en een keto-dieet volgden, zagen nog grotere toenames, waarbij hun vrije testosteronniveaus minstens verdubbelden. Hoewel de groep die de synergie van rood licht + keto gebruikte klein was, zijn de initiële resultaten veelbelovend. 


Meer Energie met Keto en Rood Lichttherapie

Rood en nabij-infrarode golflengtes van licht hebben het unieke vermogen om de viscositeit van water te veranderen tijdens het celademingsproces, waardoor ons lichaam efficiënter energie kan produceren. Zowel lichttherapie als keto geven ons lichaam een betere natuurlijke stimulans, zodat we beter kunnen doen waarvoor we zijn ontworpen. Daarom leveren zowel keto als lichttherapie vaak algehele, te mooie om waar te zijn, voordelen in korte tijd op.

 

Krachtigere Mitochondriën

Zowel keto als rood lichttherapie hebben een groot effect op je mitochondriën, de zogenaamde "energiefabrieken van de cel". Met keto dwing je die energiefabrieken om vetzuren en ketonen te verbranden in plaats van glucose. Net als rood lichttherapie de oxidatieve stress vermindert die ons energiesysteem vertraagt.

Ketose geeft je mitochondriën een betere brandstofkwaliteit en verlaagt oxidatieve stress. Natuurlijk rood en NIR-licht zullen tegelijkertijd de mitochondriën stimuleren om meer cellulair energie te produceren. Samen zorgen ketose en rood lichttherapie ervoor dat je cellen efficiënter werken, wat leidt tot systemische verbeteringen.

 

Optimaliseren van Keto-Voordelen met Rood Lichttherapie

Zowel keto als rood lichttherapie hebben fantastische resultaten laten zien bij het verhogen van energie en fysieke prestaties, het helpen bij vetverlies, het verminderen van ontstekingen en het verminderen van pijn.

 

Beter Slapen met Rood Lichttherapie:

Onderzoekers hebben eigenlijk ontdekt dat rood lichttherapiebehandelingen de hersenen stimuleren om meer natuurlijke melatonine te produceren. Fel kunstlicht doet precies het tegenovergestelde, vooral als je 's nachts naar blauw verlichte schermen staart en je hersenen voor de gek houdt dat het dag is. Lees meer over slaapoptimalisatie met rood lichttherapie.

 

Minder Pijn en Ontsteking met Rood Licht:

Veel mensen die succes hebben met keto-diëten zien vermindering van ontstekingen en gewrichtspijn. Omdat rood lichttherapie vergelijkbare effecten heeft, is de combinatie ervan met keto beter dan slechts een van beide.

De natuurlijke ontstekingsremmende en pijnstillende effecten van rood licht zijn goed gedocumenteerd in talrijke klinische onderzoeken. 

 

Afname van Schadelijk Deuterium:

Deuterium is een grote, zware waterstofisotoop die onze cellulaire energieproductie beperkt door in feite de nanomotoren in onze mitochondriën kapot te maken (denk aan nanomotoren bijna als cilinders in een auto-motor). Waar komt deuterium vandaan? Voornamelijk uit onze voeding. Bewerkte voedingsmiddelen, vooral de glucose producerende koolhydraten, bevatten veel deuterium. Dit is nog een voordeel van een ketogeen dieet: het is zeer, zeer laag in deuterium, dus naast het opvoeren van onze energieproductie, voorkomt het dat deuterium alles verstopt. Rood lichttherapie speelt ook een unieke rol bij het beperken van deuteriumschade in de mitochondriën. 

 

"Wavelengths of red light from a Red Light Therapy full-body system resonate with hydrogen, which changes the viscosity of interfacial water, and allows for more efficient energy production."

- Laszlo Boros, M.D. (Professor at UCLA)

 

Ben je klaar voor Rood Licht Therapie?

Keto en rood lichttherapie zijn een krachtige combinatie voor de gezondheid. Beide helpen onze lichaamsnatuurlijke functies te optimaliseren door de mitochondriën te stimuleren en onze energieproductie te verbeteren. Zowxel keto als rood lichttherapie hebben fantastische resultaten laten zien bij het verhogen van energie en fysieke prestaties, het helpen bij vetverlies en het verminderen van ontstekingen en pijn. Huidige en toekomstige studies onderzoeken ook de hormooneffecten van rood licht + keto, met initiële resultaten die een toename laten zien in testosteron bij mannen en progesteron & DHEA bij vrouwen.

Als je klaar bent om je gezondheid en je ketogene dieet en levensstijl naar een hoger niveau te tillen, overweeg dan om een Helios Red Therapy lichttherapieapparaat in huis te halen, zodat je altijd het natuurlijke licht krijgt dat je nodig hebt voor optimale gezondheid.